FAQS

Одговори

Прашања, одговори и се pink

Дали некои производи се токсични?

Ниту еден од нашите производи со розови работи не е класифициран како токсичен според GHS (глобално хармонизиран систем за класификација и означување на хемикалии)

Дали производите се ослободени од тестирање на животни?

Yes, we do not test any of our products on animals

Дали производите се безбедни за употреба на отворено?

Да. Сите наши производи се во согласност и со Регулативата за детергенти и со Регулативата (ЕЗ) бр. 1272/2008 за класификација, етикетирање и пакување на супстанции и мешавини (CLP регулатива). од нас законски се бара да обезбедиме дека сите производи што ги пласираме на пазарот се безбедни за потрошувачите и за животната средина.

Дали може да се користи повеќенаменско чистење на Pink Stuff на работна површина од гранит или мермер?

Не советуваме да користите повеќенаменско чистење на The Pink Stuff за гранит или мермер. Ве советуваме да се консултирате со упатствата за производство и да користите средство за чистење специјално за гранитни или мермерни површини.

Кој производ е најдобар за чистење на бања? Паста за чистење на розови работи, крем или пена за бања?

Ви советуваме да го користите спрејот за пена за бања Pink Stuff за секојдневно општо чистење и одржување на вашата бања блескава и чиста. Чистачот за крем Pink Stuff е одличен за општо таложење на нечистотија и наслаги од сапун околу местата за капење и мијалник. Пастата за чистење Pink Stuff е одлична за поцврсти дамки или помали површини на насобрана нечистотија кои бараат малку дополнителна работа за отстранување.

Може ли да ја користам пастата The Pink Stuff на стакло

Пастата е благо абразивно средство за чистење и треба да се користи внимателно. Потребна е дополнителна грижа на деликатни или полирани површини за да се избегне гребење. Ако не сте сигурни, проверете ја компатибилноста на мала незабележлива област пред употреба како средство за чистење.

Каков тип на производи имате?

Ве молиме погледнете ја нашата страница за производи на веб-страницата за информации за производите

Дали треба да користам ракавици со вашите производи?

Препорачуваме луѓето со чувствителна кожа да носат ракавици кога користат производи

Можеме ли да соработуваме со вас на социјалните мрежи

Ве молиме одете на страницата Контакт со нас и пополнете го формуларот за соработка и нашиот социјален тим ќе биде во контакт.

Дали користите парабени во вашите производи?

No. Parabens are not used in our products.

Дали користите триклосан во вашите производи?

Не. Триклосан не се користи во нашите производи.

Дали користите палмино масло во вашите производи?

We do not use palm oil directly in our products, but some of the ingredients we use are derived from palm oil. We stipulate to our suppliers that these should be sourced from sustainable sources.

ДАЛИ КОРИСТИТЕ ГМО ВО ВАШИТЕ ПРОИЗВОДИ?

Не. Не се користи ГМО во ниеден производ.

ДАЛИ НЕКОГАШ ИМ ИСТЕКУВА РОКОТ НА ПРОИЗВОДИТЕ?

На повеќето производи не им истекува рокор. Сепак, препорачуваме производите да се користат во рок од 3 години од рокот назначен на пакувањето.

КАДЕ МОЖАМ ДА НАЈДАМ ЛИСТА НА СОСТОЈКИ + БОИ?

Ве молиме погледнете ги техничките информации за секој производ.

КАДЕ СЕ ПРОИЗВЕДУВААТ THEPINKSTUFF?

Производите на Pink Stuff се произведуваат во Редич, Англија.

Дополнителни Прашања

Следете не на инстаграм за сè поврзано со Pinkstuff

Купете THE PINK STUFF Онлајн